سفارش تبلیغ
صبا ویژن

روش های افزایش راندمان چیلر

چیلرها از جمله تجهیزات برودتی پر کاربرد در تاسیسات صنعتی و ساختمانی هستند که برای سرمایش آب در گردش سیستم های تهویه مطبوع یا فرآیندهای صنعتی استفاده می شوند. شما می توانید با افزایش راندمان دستگاه، هزینه های خرید و نگهداری چیلرها را تا حد امکان بهینه کنید. در این مقاله روش ها و پارامترهایی که در افزایش راندمان چیلر موثرند را بررسی می کنیم.

افزایش دمای سیال مبرد خروجی از اواپراتور چیلر

از جمله نکاتی که پس از خرید چیلر باید به منظور افزایش راندمان و بهبود عملکرد آن در نظر بگیرید، توجه به دماب سیال مبرد خروجی از اواپراتور چیلر است. کمپرسور چیلرها بیشترین میزان انرژی را مصرف می کنند. کمپرسور سیال مبرد با دما و فشار کم را از اواپراتور دریافت و آن را کمپرس می کند. بعد از فشرده سازی مبرد، دما و فشار آن بالا رفته و در نهایت برای خنک سازی به کندانسور انتقال می یابد. پس در صورتی که اختلاف دمای سیال مبردی که بین اواپراتور و کندانسور جریان دارد کاهش یابد، مصرف انرژی چیلر کم و راندمان آن زیاد خواهد شد. 

تاثیر نوع کندانسور بر راندمان چیلر

همان طور که می دانید کندانسور، گرمای سیستم تبرید را به دو روش آبی و هوایی دفع می کند. در کندانسور هوایی یا هواخنک حرارت توسط فن ها به اتمسفر انتقال می یابد، اما در نوع آبی یا آب خنک گرما از طریق برج خنک کننده و به وسیله آب دفع می شود. بدین صورت که با پاشش آب ورودی به برج و پخش شدن آن بر روی پکینگ های آن، گرمای آب به فضای بیرون منتقل و خنک می گردد. مصرف انرژی در چیلرهای آبی از چیلرهای هوایی کمتر و ضریب انتقال حرارت آن ها به مراتب بیشتر است. بنابراین راندمان انواع چیلر آبی (COP) بیشتر از از چیلرهای هوا خنک است.

طرح کندانسور و اواپراتور چیلر

مدل های مختلف کندانسور و اواپراتور می توانند به طریق چشمگیری باعث افزایش راندمان چیلر هوایی تراکمی شوند که بعضی از آن ها به شرح زیرند:

  • جایگزین کردن اواپراتور سه پاس با اواپراتور دو پاس
  • استفاده از اواپراتورهای نوع مستغرق (Flooded) به جای اواپراتورهای معمولی
  • استفاده از اواپراتورهای با کویل دارای شیار داخلی برای افزایش ظرفیت انتقال حرارت
  • جایگزین کردن کندانسور مایکروچنل (Microchannel Condenser) با کندانسورهای رایج فین تیوب (کویل مسی و پره آلومینیومی)

تاثیر سیستم اینورتر بر افزایش راندمان چیلر

با توجه به این که در بیشتر موارد چیلرها در حالت کم ‌بار یا نیمه بار (part load) کار می کنند، بهتر است از کمپرسورهایی با دور متغیر (VSD یا VFD) در آن ها استفاده شود. بدین ترتیب دستگاه متناسب با بار اعمال شده انرژی مصرف می کند و راندمان آن بیشتر می شود. این مورد در موتورفن های کندانسور هم قابل اجرا است و از این رو مصرف انرژی چیلر با قابلیت تغییر دور موتور فن نیز کاهش می‌یابد.